Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tid för vårstädning

Solens envisa strålar lyser på dammet i det glömda hörnet och på de smutsiga fönstren. Det är dags att ta fram städtrasan och vårstäda.
Men om du vill slippa ligga på golvet och skura finns det andra vägar. De flesta städfirmor utför storstädningar i ditt hem för några hundra lappar och efter första juli blir det ännu billigare.

Annons

Nu har du möjlighet att sänka din skatt om du anlitar någon att utföra hushållsnära tjänster. Den person eller det företag som utför arbetet ska ha F-skattsedel.

Skattereduktionen är 50 procent av arbetskostnaden (inklusive moms). Men den sammanlagda arbetskostnaden under året måste uppgå till minst 1 000 kr (inklusive moms) för att du ska kunna få skattereduktion. Men högst 50 000 kronor om året per person.

För arbeten utförda före 1 juli 2009 gäller att man måste ansöka om skattereduktion hos Skatteverket för att vid 2010 års taxering få reduktionen tillgodoräknad.

Men efter den 1 juli blir det betydligt enklare. Då får träder Riksdagens regeländring i kraft och det blir det möjligt att få skatterabatt direkt när man betalar för hushållsarbete. I stället för att som i dag, vänta till året efter.

Efter 1 juli 2009 betalas köparen halva arbetskostnaden, inklusive moms, till säljaren.

– Jag tror att hemstädningarna kommer öka hur mycket som helst efter det. Det blir jättebilligt, säger Vesna Krstic produktionschef på Städmani.

Mer läsning

Annons