Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidningsbud hittade småbarn på rymmen

/
  • HITTADES PÅ BRYNÄS. Tidigt på lördagsmorgonen hittade ett tidningsbud  två små barn som gick ensamma på en gata på Brynäs. Han tog hand om dem och kallade på polisen, som senare hittade mamman, kraftigt berusad, i en lägenhet. Barnen togs om hand av socialtjänstens jour.

De två små barnen, två och tre år gamla, gick tidigt på lördagsmorgonen ensamma på en gata på Brynäs. De togs om hand av i tur och ordning ett tidningsbud, en polispatrull och socialtjänstens jour. Mamman, som var berusad, återfanns hemma tillsammans med några andra personer.

Annons

Det var ett av Svensk morgondistributions tidningsbud som upptäckte barnen vid sextiden på morgonen.

– Första gången jag såg dem tog jag bara för givet att det fanns en vuxen i närheten. Men när de var ensamma en stund senare också gick jag och pratade med dem, berättar han.

Han frågade var mamma eller pappa fanns, och var de bodde, men barnen hade svårt att svara på det. Så småningom visade de honom till en lägenhet och han antog att det var där de bodde.

– Vi ringde på men ingen öppnade, berättar tidningsbudet för Arbetarbladet.

Då ringde han polisen som kom och tog hand om barnen. Polispatrullen lyckades hitta barnens bostad och där fanns också mamman, enligt uppgift kraftigt berusad, i sällskap med några andra personer.

Polisen ringde också till socialtjänstens jour som kom och tog hand om barnen.

Enligt tidningsbudet var barnen inte ledsna och såg ut att må bra. Det äldsta barnet sprang omkring med det yngre efter sig. De blev inte heller rädda, vare sig för tidningsbudet eller för poliserna.

– De gick ut mot en gata och sa något om att titta på bilar, men jag sa till dem att det kunde vara farligt.

Tidningsbudet var tillsammans med barnen i sammanlagt omkring 20 minuter. I väntan på polisen ringde han till sin arbetsledare och varnade för att han nog blev lite försenad med tidningsutdelningen.

Tidningsbudet vill inte framträda i tidningen med sitt namn, och tycker inte att det han har gjort är något märkvärdigt.

– Det är bara vad vem som helst skulle ha gjort, konstaterar han.

Annons