Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tio års fängelse för Gävlekrögaren fastställt

Både den 39-årige krogägaren från Gävle och hans brorson får sina tioåriga fängelsestraff fastställda av hovrätten i Sundsvall. Den holländske kuriren får fem år.

Annons

Polisen visste genom spaningar att krogägaren från Gävle hade beställt narkotika från Holland. Redan i höstas stoppades han och en medhjälpare när de körde över Öresundsbron på väg in i Sverige. Men då fanns ingen narkotika i bilen och de släpptes efter ett par timmar.

Trots det genomfördes ändå den planerade narkotikasmugglingen. 14 december greps en holländare som levererade en bil sprängfylld med narkotika till Gävlebon och hans brorson.

I bilen fanns knappt två kilo kokain, vilket är det största enskilda beslag Gävlepolisen gjort. I bilen fanns också 19,7 kilo cannabisharts – även det rekordbeslag.

Den 39-årige krogägaren har nekat stenhårt till att han köpt narkotika. Han trodde att det handlade om en alkoholimport han planerade. Att bilen innehöll narkotika var en total överraskning.

Men hovrätten, liksom tingsrätten, konsterar att tal om alkohol i de avlyssnade samtalen måste vara kodord för narkotika. Där sägs bland annat att "en flaska kostar runt 300 000 kronor", vilket är detsamma som kilopriset på kokain i Holland.

Mer läsning

Annons