Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tipsrundan lockar ut Elsy på promenad

/
  • FRIVILLIG MEDHJÄLPARE. Här sträcker sig Mohsen Almaslan efter tipsfrågorna. Han är en av de frivilliga som hjälper till att ta med pensionärerna ut, och Elsy Relin väntar med spänning på att få veta vad det står på pappret.

Tipsrundor, gemensam fika och fina priser. Det är ett av kommunens recept för att få äldre att umgås mer. På Kristinelundsgården används receptet med framgång.

– Det är bra att kommunen ordnar tipsrundor, det behöver vi gamlingar, säger Elsy Relin, 84 år.

Annons

Att sitta ensam på ålderns höst, är en tanke som många av oss flyr från. Och det är något som Omvårdnad Gävle bestämt sig för att motverka. Med tipsrundor och gemensam fika hoppas personalen på att fler äldre ska finna varandra.

– Det är jättekul, jag har svarat på alla frågor, men vet inte om det är rätt. Förra gången jag var med vann jag en chokladask, säger Barbro Norberg, 80 år.

Aktiviteter för pensionärer har funnits under många år, och Omvårdnad Gävle erbjuder alla äldreboenden inom kommunen aktiviteter som de arrangerar.

Även pensionärer som bor hemma och får hjälp av hemtjänsten, är välkomna att delta. Förutom tipsrundor åker de gamla ibland iväg på musik- och dansturnéer.

Det finns minst en aktivitet varje månad att se fram emot. Men just tipsrundor arrangeras bara två gånger per år, och då gäller det att hålla sig framme, för här finns fina priser att vinna.

– De som vinner får välja vad de vill ha ur vår godiskorg, säger Kerstin Hultman, tipspromenadansvarig vid Kristinelundsgården.

Mer läsning

Annons