Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tittut, jag ska heta Kängan

/
  • Albin Björk och Maja Sandelin (längst fram i bild) förslag om att Kängan skulle bli namnet på en av Furuviksparkens känguruungar föll juryn i smaken. Priset, matcheckar värda 300 kronor, tänker de dela med klassen. Jublet hördes ut på skolgården när Arbetarbladet kunde meddela klass F1 Gul på Västanbyn skola i Sandviken att segern var deras!
  • VI KALLAR DIG KÄNGAN. Lilla Hopp, Ping, och Uru var några av förslagen som Arbetarbladets läsare skickade in. Men djurskötarna föll direkt för namnet Kängan, som de tyckte passar bra både till en kille och en tjej, eftersom de fortfarande inte vet vilket kön kängurun har.

Över 100 namnförslag hade Furuviks djurskötare att välja på till den lilla kängurun. De föll för Kängan.

Annons

Rödtott, Furuvickan, Ping, Vangis, Hoppetossa, Glutten, Lille Skutt och Hoppsan. Läsarnas kreativitet räckte till långt över 100 förslag på vad den lilla kängurun skulle heta.

– Det var jättemånga fina namn. Vi fastnade direkt för Kängan, vi tyckte det var störtgulligt, säger Mia Hjelm, en av Furvuviksparkens djurskötare.

Sitter kvar i pungen

De vet fortfarande inte vilket kön det är på ungen som nu kallas Kängan. Den lilla kängurun, som tros vara mellan sju och åtta månader, sitter nämligen fortfarande i mammans pung. Och för personalen finns det ingen anledning att ändra på det så länge mamman och ungen mår bra.

– Vi tror att den kommer att hoppa ur under sommaren, och då kommer vi att se vilket kön det är, säger Mia Hjelm.

Sex personer

Arbetarbladet utlovade en matcheck på 300 kronor till vinnaren, och två Sverigelotter till ytterligare fem personer.

Nu var det faktiskt hela sex personer som föreslog namnet Kängan.

Vinnare av matcheckarna blev Maja Sandelin och Albin Björk från Västanbyns skola Gula F-1:an.

Sverigelotter kommer att skickas till:

Birgitta Jonsson, Gävle, Marianne Olsson, Sandviken, Ingeborg Wahlund, Gävle, Björn Johnson, Sandviken och Åsa Palm, Gävle.

Mer läsning

Annons