Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tobé tycker att LO leker med människor

LO leker med människor av politiska skäl, det anser moderaten Tomas Tobé efter att LO i veckan meddelade att de inte förlänger kontrakten för Gävlekontorets fas 3-deltagare.

Annons

Arbetarbladet berättade i onsdags om att trots att LO-facken har kritiserat Arbetsförmedlingen fas 3, så har fas 3-deltagare arbetat vid LO:s kontor i Gävle.

LO:s ordförande i Gävle, Wellington Ikuobase, berättade då att när de fem deltagarnas kontrakt löper ut nästa år kommer de inte att förlängas.

Detta har fått Tomas Tobé, ordförande i arbetsmarknadsutskottet, att reagera starkt.

– De slänger ut personer till ett utanförskap endast för att de inte gillar regeringens politik, säger Tomas Tobé i ett pressmeddelande.

Ikuobase var inte ordförande vid tiden då deltagarna rekryterades till kontoret och tar därför inte på sig ansvaret för det som skett.

– Men tanken var att vi skulle göra något även för de medlemmar som inte är i arbete, sa han till Arbetarbladet i onsdags.

– Det är synd att Wellington Ikuobase nästan ursäktar att de har ordnat plats åt långtidsarbetslösa. Ursprungsidén om att de skulle hjälpa medlemmar som inte har ett arbete in i sysselsättning var bra och visade att de tog ansvar, säger Tomas Tobé.

Arbetarbladet har sökt Wellington Ikuobase utan framgång.

Mer läsning

Annons