Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tobias och Alexandra hoppas komma hem till jul

Hundratals resenärer stod på måndagen strandade på Heathrow. Flygplatsen har öppnats igen, men varnade för fler inställda flyg och förseningar även under de kommande dagarna. Tobias Bäckström från Gävle är en av många som är fast i London.

Annons

Den bistra vintern fortsätter att orsaka stora problem i trafiken i Europa. Bara ett fåtal flyg kunde lyfta och landa på Londons storflygplats Heathrow på måndagen.

Tobias Bäckström, 20 år, från Gävle skulle åka hem från London på måndagen. Men flyget blev inställt.

– Jag fick ett sms på söndagen om att flyget inte skulle gå. Nu har vi bokat om till onsdag kväll men den avgången är också osäker. Jag hoppas att vi kommer hem till jul i alla fall, säger Tobias Bäckström.

Han och flickvännen Alexandra Gillström hade bara tänkt tillbringa en weekend i London före jul för att bland annat kolla på fotboll. Matchen mellan Arsenal och Stoke, som de skulle se, blev också inställd på grund av vädret.

– Vi har fått tag på ett hotell där vi kan bo fram till onsdag. Det är oklart om vi kan få ersättning från flygbolaget. Vi har försökt att ringa Brittish airways men det är upptaget på alla linjer. Det är kaotiskt.

Han är förvånad över att så lite snö kan orsaka så stora problem.

– Det har kommit ungefär en decimeter snö i London, det är inte alls lika mycket som hemma.

Mer läsning

Annons