Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tog ut 1,5 miljoner kronor med stulet bankkort

På torsdagen hölls rättegång mot tre män som är misstänkta för grovt bedrägeri. Med hjälp av ett stulet bankkort har de tagit ut sammanlagt 1, 5 miljoner kronor.

Annons

I april förra året blev en kvinna bestulen på sin handväska i Högbo bruk. Väskan innehöll bland annat ett Mastercard från SE-banken. En 42-årig man, hemmahörande i Sollefteå, har med hjälp av det stulna bankkortet vid 101 tillfällen lyckats ta ut 587 000 kronor från kvinnans konto. Uttagen har gjorts i Kilafors, Bollnäs, Söderhamn, Iggesund, Hudiksvall och Harmånger.

42-åringen har sedan tillsammans med två andra män, en 49-åring och hans 24-åriga son, vid 135 olika tillfällen tagit ut sammanlagt 975 000 kronor. Uttagen har gjorts i Gävle, Uppsala, Harmånger, Hudiksvall och Söderhamn.

Syns på övervakningskamera

Polisen har i sin bevisning bland annat en sammanställning över uttagen, bilder från övervakningskameror, telefontrafik från de anklagades mobiltelefoner och vittnesuppgifter. I vittnesförhör har den bestulna kvinnan kunnat styrka att 42-åringen befann sig i Högbo bruk vid tidpunkt för stölden.

På torsdagen var det rättegång i Gävle tingsrätt mot de tre männen. Åklagaren kräver att 42-åringen ska betala skadestånd till SE-banken med 587 000 kronor jämte ränta. 49-åringen och 24-åringen, som är bosatta i Södertälje, ska betala 957 000 kronor i skadestånd, jämte ränta.

Påföljden kan bli fängelse i högst två år. Dom kommer att falla om två veckor.

Mer läsning

Annons