Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tommy Köhn – en riktig curlingförälder

/
  • Tommy har alltid haft svårt att inte engagera sig i barnens fritidssysslor. Han tränar båda sina söner i curling.

Tommy Köhn, 49 år när vi träffar honom men 50 år i dag, fyller fritiden med engagemang i barnens curlande och egen träning.
– Man måste sätta upp mål för att motivera sig, säger han.

Annons

Tommy Köhn har alltid gillat snön. Uppvuxen i Hofors spenderade han många och långa dagar tränandes utförsåkning i Hoforsbacken. Skidåkningen blev tidigt ett stort intresse och efter några års tävlande beslutade Thommy sig för att flytta till skidgymnasiet i Malung.

– Man har träffat så himla mycket kompisar genom skidåkningen, det är en stor del av hela grejen, människor som man fortfarande har bra kontakt med, säger han

Efter gymnasiet fortsatte han att tävla inom utförsåkning samtidigt som han funderade på vad han skulle ta sig för härnäst. Valet föll på att utbilda sig till kart- och mätingenjör på Högskolan i Gävle.

Väl på Högskolan höll Tommy liv i träningsintresset och träffade även sin blivande fru, Malin, under studietiden. Frun delade träningsintresset och de träffades första gången på ett träningspass på Korpen, och resten är som man säger historia.

Förra gången Tommy fyllde jämnt så fick han i present att åka Vasaloppet – sju veckor efter födelsedagen. Med den presenten föddes så intresset för längdskidåkning, något han fortfarande tränar mycket, och han ställde upp i Vasaloppet de kommande fem åren med en bästa placering på 1 366.

Som chef på kommunens lantmäteri och geografiska informations-avdelning jobbar han mycket med att förbättra kommunikationen med medborgarna.

– 80 procent av all information är på något sätt geografiskt bunden. Användningen av GIS (geografiska informationssystem) är bara i sin linda.

Utmaningen inför 50-årsdagen går precis som 40-årspresenten i träningens tecken.

– Jag har på senare år också börjat träna triathlon och har som mål att genomföra en full Ironman efter jag fyllt, berättar han.

Det är dock inte bara den egna träningen som fyller fritiden. Sönerna Gustav och Filip spelar curling och Tommy är engagerad som tränare.

– Jag har alltid haft svårt att stå vid sidan om, kan jag hjälpa till med något så vill jag göra det!

Mer läsning

Annons