Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafiken ska bli säkrare vid sjukhuset

/
  • Säkrare trafik vid sjukhuset. Arbetena med en ny infart till sjukhusets parkering har börjat med fällning av ett tiotal träd. Den nya infarten är första steget i en större ombyggnad av gator, gång- och cykelvägar och busshållplatser kring sjukhuset.

Det ska bli lättare och säkrare att ta sig till Gävle sjukhus.
I dagarna har arbetet börjat med ett bygga bort den farliga korsningen vid akuten. Dessutom blir det ny busshållplats, nya gångvägar och hiss upp från parkeringen.

Annons

Det mesta av arbetet kommer att ske med start i vår men redan nu har man börjat med att bygga en ny infart till den stora besökparkeringen.

I dag kör man in vid den korsning som finns bredvid akuten och patienthotellet. Den nya infarten blir istället längre ned, närmare SOS-kiosken och Västra vägen.

Tallar nedsågade

För att göra plats har ett tiotal tallar sågats ned i parken utanför det gamla infektionshuset där bland annat logopedverksamheten håller till.

Skälen till att infarten flyttas är flera – dels vill man göra plats för en ny busshållplats, dels bygga bort den olycksdrabbade korsningen vid den nuvarande infarten.

– Det nuvarande krysset är trafikfarligt. Vi har heller ingen bra lösning för bussarna. Vi vill ha en ny hållplats där man kommer så nära entrén som möjligt, säger Rolf Nord på X-fastigheter.

Korsning byggs bort

Den nya busshållplatsen ska ligga där infarten till parkeringen är i dag – mitt i den nuvarande korsningen som därmed byggs bort. Från parkeringen kommer det att gå hiss och trappor upp till hållplatsen och därifrån kommer man att bygga gångbanor med skyddande tak som leder till upp till sjukhusentrén.

Ombyggnationen beräknas kosta 15 miljoner kronor och vara klar nästa höst.

Mer läsning

Annons