Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafikproblem när rondell ska prydas

/
  • Rondellombyggnad. De långa köerna i rusningstid beror på rondellombyggnad vid Gustavsbro.Gävles rondeller. Ska den nya ännu hemliga skulpturen i Gustavsbro-rondellen skapa lika stor uppståndelse och debatt som de här två konstverken?

Arbetet med rondellen vid Gustavsbro har orsakat långa köer i rusningstid den senaste veckan.
– Avspärrningarna är till för att vi ska kunna jobba säkert, säger arbetsledare Jocke Mossberg.

Annons

Rondellen vid Gustavsbro ska få sig en ansiktslyftning. Tidigare i veckan påbörjade Markbyggarna arbetet med att gräva och forsla bort grus från rondellen.

I samband med arbetet har infarterna från Västra vägen och riksväg 80 spärrats av till viss del och det är numera bara en påfartsfil från vardera håll. Även cirkulationsplatsen har avgränsats från tio meters vägbredd till 6,5 meter.

– Det här är av säkerhetsskäl. Vi kommer att ha lastbilar som kör här och gubbar som arbetar i rondellen. Det är så lätt hänt att det blir krockar och det vill vi inte, säger arbetsledare Jocke Mossberg på Markbyggarna.

Den senaste veckan har avspärrningarna orsakat långa köer när folk varit på väg till och från sina arbeten. Det har skapat irritation hos vissa bilister men Jocke Mossberg manar till förståelse.

– Man önskar ju att folk visar hänsyn för händer det något så är det vi som får stå till svars.

Arbetet ska vara klart i juni men det är inte säkert att de tunga avspärrningarna behövs så länge. I juni ska också konstverket, som ska pryda rundeln, vara på plats. Vad det blir för något vill projektledare Claes Mårtensson hålla hemligt.

– Det kommer att bli offentligt vid invigningen, säger han.

Annons