Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trång invigning av ny skolgård

/
  • cheerleading. En grupp tjejer på Engelska skolan tog tillfället i akt och showade när nya skolgården invigdes på fredagen.Äntligen klar. Äntligen står Engelska skolans nya skolgård färdig. Victor Hägg, 11 år, Judit Blomgren, 11 år, och Anna Forsberg, 10 år, tycker klätterställningen är rolig.
  • nöjd. Yones Elfadel, 11 år, är nöjd med Engelska skolans nya skolgård.

En klätterställning, en liten fotbollsplan och en ny basketplan stod på fredagen äntligen färdigt på Engelska skolans skolgård.

– Det har varit tråkigt förut. Jag har bara varit inne. Nu finns det så många grejer att göra, det är bra, säger en nöjd Yones Elfadel, 11 år.

Annons

Hela terminen har bygget med den nya skolgården pågått, hus har rivits och fjärrvärmen har lagts om. Förr fanns där en liten basketplan, och i övrigt bara gräs, lera och asfalt.

På fredagen invigdes den nya skolgården till barnens jubel.

– Det är roligt! Det är nya grejer nu. Förut var det tråkigt, säger Judit Blomgren, 11 år, som provar den nya klätterställningen.

Den är stor, ändå är där trångt på invigningsdagen. Barnen köar och skrattar. Den lilla fotbollsplanen bredvid är också den full med barn.

Victor Hägg, 11 år, är sugen på att prova fotbollsplanen, även om han säger att han egentligen inte är så förtjust i konstgräs som den nya har.

– Men klätterställningen är rolig! Jag kommer nog mest vara i klätterställningen och spela basket, säger han.

Skolgården har finansierats med medel från fastighetsbolaget Diös och byggföretaget Peab.

– Den har kostat en hel del, men jag kan inte säga hur mycket än, säger Anna Ek, rektor på Engelska skolan.

Fortfarande återstår att sätta upp belysning och arbete med att bland annat måla ett stort schackspel på gården. Dessutom är basketplanen än så länge omålad. Men de detaljerna är det inga av barnen som bryr sig om i nuläget.

Annons