Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trängsel när Willys öppnade ny butik

/
  • CHEF. Hasse Johansson är butikschef på nya Willys i Hemsta.
  • KUNDER. Lisa Thornberg, Madeleine Samuelsson och Alice Thornberg har köat sedan en halvtimme innan Willys öppnade. De är glada över den nya butiken.
  • TRÅNGT. Butikspersonalen fick släppa in kunderna i omgångar efter invigningen, för att undvika för mycket trängsel inne i butiken.

Det blev både trängsel och trafikbekymmer när Willys öppnade sin nya butik i Hemsta. Parkeringen var proppfull och utanför entrén ringlade kön lång.

Annons

När bandet är klippt måste många ändå vänta innan de får komma in i butiken. Man släpper in folk i omgångar, för att trängseln inomhus inte ska bli så stor. Under ett paraply står Madeleine Samuelsson, Lisa Thornberg och Alice Thornberg och väntar på sin tur.

– Vi brukar handla på det andra Willys och det är ofta som det är tjockt på parkeringen där, säger Lisa.

De kom hit en halvtimme innan det öppnade och berättar att det var mycket folk redan då.

– För oss som bor på den här sidan är det perfekt att slippa köra genom hela stan, tycker Madeleine.

Inne på butiken är det trångt bland hyllorna och nya butikschefen Hasse Johansson har mycket att göra. Förutom bandklippningen har han också lottat ut priser till några av de kunder som tidigare i veckan varit inne på butikens hemsida och deltagit i en tävling.

– Det är inte så mycket som skiljer sig mellan den här och den förra butiken, det enda är väl att vi har mycket färskvaror precis vid ingången, säger han.

Butiken har ett 30-tal anställda och en total yta om drygt 3 500 kvadratmeter. Vad nyetableringen har kostat Willys vill företaget inte svara på.

– Vi har hårt tryck på den andra butiken och vi vill stärka vår position i Gävle. Men hur det går får väl tiden utvisa, säger Johansson.

Mer läsning

Annons