Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trångt kalas

/
  • Jubilerar. 20-årsjubilerande The Refreshments rev av sin första låt på CC-puben i går tillsammans med sin första gitarrist, Thomas Holmberg. På lördag ger de en jubileumsspelning till på samma plats.
  • Stora Enso. Ett arbetsgäng från Stora Enso firade av en kollega som inte ska jobba kvar med dem. Conny Borg, Helena Andersson, Peter Wendin, Jonas Lundgren, Auli Toikkanen och Kenth Eriksson är laddade för en rockig kväll.
  • Har dansat en massa. Anette Larsson har dansat massor till skivor med The Refreshments, och tyckte att det var dags att även se dem live nu när de firar 20 år. Tord ”Totte” Larsson däremot, har älskat bandet i många år och lyssnar allra helst på dem just på CC-puben.
  • Trognast. Mer trogna Refreshments-fans, finns det? Gunnar och Marianne Törmä fastnade för den gungiga rocken redan första gången de såg bandet för 18 år sedan. ”Vi har hängt med och sett dem lite överallt”, säger Marianne.

Det var trångt på CC-puben i går när The Refreshments firade 20 år.

– Första gången jag såg dem var här 1992, jag tyckte jättemycket om dem på en gång, säger Marianne Törmä.

Annons

Det var här, på CC-puben i Gävle, som The Refreshments inledde sin karriär. Det var också det första Joakim Arnell nämnde när han tog mikrofonen strax efter nio på fredagkvällen.

– Det har gått 20 år sedan vi startade bandet och började spela här, på söndagkvällarna var det på den tiden. När vi startade bandet var den här gitarristen med, Flash kallas han och heter Thomas Holmberg.

Flera före detta Refreshmentsgitarrister utlovades inför kvällens spelning, som drog en stor skara trogna fans.

– Jag är här för att de är bäst i hela Sverige. Och när de spelar här ÄR de verkligen bäst i hela Sverige. Det är ju så litet och tight här, säger Tord ”Totte” Larsson.

– Jag gillar ju den här musiken, och de gör det så bra. Är man musikalisk så hör man ju, fortsätter han och blir utbuad av sitt sällskap.

Annette Larsson som sitter bredvid, råkar bara ha samma efternamn. Hon tror inte att hon sett The Refreshments live någon gång, och sticker därmed ut lite i den här skaran. Däremot har hon dansat mycket till deras musik, i dansklubben Gävle rockin rollin club.

– Jag gillar soundet och gunget, säger hon.

Marianne och Gunnar Törmä älskar rock ’n’ roll. Och de älskar The Refreshments. Hon kommer väl ihåg första gången de såg dem. Det var en söndagkväll 1992, på samma ställe som i kväll. Hon kände inte till dem sedan innan, men föll för dem redan första låten.

– De hade som en signaturmelodi som de alltid började med som hette Cadillac. Det var bara ”Åh vad bra det här var då”, säger Marianne Törmä.

– Sen pratade man lite med dem och blev lite bekant, säger Gunnar Törmä.

Sedan dess har de hängt med bandet och sett dem på många olika platser. Julkonserten varje år är ett måste.

– Och det kändes som att i kväll bara måste vi gå hit, säger Marianne Törmä.

Mer läsning

Annons