Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tranmursskolan kan bli äldreboende

/
  • bomhus parkhus. Köparen Realoption vill döpa om området och husen till ”Bomhus Parkhus”. Utbildningslokaler, seniorboende eller olika typer av vårdboenden är tänkbara, menar företaget.

Nedlagda Tranmursskolan såldes i går för tre miljoner kronor.
Köparen Realoption kan tänka sig allt från skola till äldreboende i lokalerna.


– Jag tror att det finns bra möjligheter att hitta användningsområden, säger företagets representant Jonas Andersson.

Annons

Säljaren Gavlefastigheter fick gå ner en rejäl bit för att få skolan såld, utgångspriset var fem miljoner kronor.

Men vd:n Cathrine Holgersson är nöjd.

– Vi tycker att vi hittat en jättebra köpare, säger hon.

Uppsalabaserade Realoption AB bedömer också att de gjort en god affär.

– Jag har fått ett enormt bra bemötande från Gavlefastigheters vd Cathrine Holgersson och fastighetschefen Cecilia Öhlén, säger Jonas Andersson.

Han har stora ambitioner för fastigheten. Företaget vill erbjuda lokaler och grönytor som borgar för ”lustfyllda och inspirerande aktiviteter”. ”Allt från utbildning, konceptboende för seniorer eller demensboende är tänkbara alternativ”, skriver Jonas Andersson i ett pressmeddelande.

Han har inga planer på att renovera lokalerna innan han hittat ett användningsområde.

– Från och med nu kommer jag att kontakta de jag tror kan vara intresserade, till exempel äldreomsorgen och skolor. Utan att vara hundraprocentigt säker tror jag att det kommer att bli någon form av utbildning eller äldreboende, säger Jonas Andersson.

Redan nu har Realoption gjort skisser över hur före detta Tranmursskolan kan komma att se ut. Där finns utbyggnader, nybyggnader och inglasade vinterträdgårdar med.

”Vi kommer att lägga stor vikt vid utemiljöer och grönytor. För att understryka det har vi också döpt området och husen till Bomhus Parkhus”, skriver Jonas Andersson.

– Byggnaderna lämpar sig väl för den här typen av verksamhet. Det är också positivt med en satsning av den här typen i lågkonjunktur, säger Cecilia Öhlén.

Det var i våras som den numera nedlagda Tranmursskolan i Bomhus lades ut till försäljning via mäklare.

I juli var det mycket nära att bli affär, men den tilltänkte köparen drog sig ur 20 minuter innan kontraktet skulle undertecknas.

Det blev trassel även med nästa intressent, ett fastighetsbolag som ville hyra ut lokalerna till en friskola. Gavlefastigheter ansåg att köparen ställde orimliga krav och affären gick i stöpet.

Mer läsning

Annons