Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre döms till fängelse för skotten i Hofors

/
  • Skotten mot dörren riktades nedåt, därför döms de tre inte för mordförsök utan för försök till grov misshandel.

Alla tre inblandade i skottlossningen i Hofors döms till fängelse. Domen gäller dock inte mordförsök, utan försök till grov misshandel. Skälet till det är att skotten genom dörren riktades snett nedåt.

Annons

Den svartsjuke 22-åringen som påverkad av alkohol och narkotika i slutet av september avlossade två skott med ett hagelgevär genom en lägenhetsdörr döms till ett år och sex månaders fängelse.

Hans 20-årige släkting som stod bredvid får ett år och två månader.

Även den 44-årige chauffören får ett års fängelse. Han har sagt att han inte visste något om vad som var på gång när han blev ombedd att skjutsa de andra två. Men tingsrätten menar att eftersom 22-åringen hade hagelgeväret fullt synligt i bilen måste han ha förstått.

Bakgrunden till skottlossningen är en svartsjukehistoria. Mannen som fanns innanför den beskjutna lägenhetsdörren hade haft ett förhållande med 22-åringens exflickvän.

Åklagaren hävdade att skotten var avsedda att döda. Men de åtalade menade att det inte stämmer, bland annat eftersom skotten riktades snett ner mot golvet, och inte rakt in genom dörren

Mer läsning

Annons