Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre vill ta över efter Jan Hugg

Cathrine Holgersson, vd i Gavlefastigheter, kan bli ny chef för Gavlegårdarna efter Jan Hugg. Efter en rekryteringsinsats från Manpower är det hon och två andra kommunala fastighetschefer som sökt jobbet.

Annons

Det finns tre kandidater till jobbet som vd på Gävles allmännyttiga bostadsbolag Gavlegårdarna. Alla tre har i dag chefsjobb inom kommunala fastighets- och bostadsbolag. Mest känd i Gävle är Cathrine Holgersson. Hon är sedan 2007 vd för det kommunala bolaget Gavlefastigheter som förvaltar bland annat skolor, kulturbyggnader och Teknikparken. Dessförinnan var hon kommunikationschef på Sisab som äger skolfastigheter i Stockholm, och fastighetschef på Gävles tekniska kontor.

Två vice vd

De två andra kandidaterna är Fredrik Holm, vice vd på Uppsalahem, och Robert Hörnquist, vice vd på Göteborgs Stads Bostads AB och före detta vd på Varbergs Bostads AB.

– Det är en fantastisk kompetens på dem som har sökt. Man blir glad, säger Gävles kommunchef Göran Arnell.

Flera personer har visat intresse för tjänsten, men i slutskedet var det tre personer som sökte jobbet. Vem som blir vd blir förmodligen klart innan sommaren. Jan Hugg går i pension i februari.

Mer läsning

Annons