Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trots olyckor - lugnt i trafiken

/
  • Ronny Sundquist och dottern Fanny har 38 mil att åka hem till Stockholm. För att fördriva tiden i bilen lyssnar de på en talbok.
  • Robert Stålebring från Örnsköldsvik körde 110 mil under midsommarhelgen. Men trots många mil så tycker han att trafiken var lugn överlag.
  • Svante Lindqvist körde premiärturen med husbilen från Vaxholm till Sundsvall i går. Också han tyckte att trafiken var bra att köra i.

Relativt lugnt. Så sammanfattar polisen i Gävleborg och Uppsala län en av årets mest trafiktunga helger. Av samma uppfattning var också de trafikanter som stannat till vid Gävlebro.

Annons

– Alla har varnat oss men det har inte hänt nåt. Det har flutit på bra, säger Ronny Sundquist som var på väg hem till Stockholm under söndagen efter att ha firat midsommar vid Siljan tillsammans med familjen.

Enligt Trafikverket innebär midsommarhelgen nästan alltid fler antal omkomna och skadade i trafiken.

I Gävleborgs län och i Norduppland har flera trafikolyckor inträffat, varav en med dödlig utgång. Natten till midsommarafton omkom en 21-årig man från Furuvik i en singelolycka på riksväg 76 vid Järvsta.

Utöver detta så anser polisen i båda länen att midsommarhelgen har varit relativt lugn vad gäller trafiken.

I Uppsala län har polisen omhändertagit åtta rattfyllerister vid trafikkontroller.

– Det har varit lite mer än en normal helg, men inte mycket. Trafiken har varit bra överlag i hela länet, säger Lars Eskhult, Vakthavandebefäl i Uppsala.   

Riksväg 80 och E4 söder om Gävle är hårt trafikerade vägar under storhelger. Robert Stålebring från Örnsköldsvik har under helgen kört motorcykel från Ö-vik till Stockholm och var under söndagseftermiddagen åter på väg hem igen. På Gävle Bro passade han på att sträcka på benen.

– Det är mycket folk här men trafikmässigt är det lugnt. Jag möter många fler i dag som är på väg söderut. Men jag tycker att det verkar flyta på bra.

Har du sett många poliser efter vägarna?

– Otroligt lite. Jag har sett två vid Uppsalatrakten, så det förvånar mig lite. Att stanna och blåsa är bra, säger Robert.

Mer läsning

Annons