Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tsuki fick beröm av kattdomaren

/
  • Duger jag? Siamesen Tsuki fick känna på domarnas granskande blickar.
  • Kanelfärgad. Agneta Rudbergs katt Frutti av rasen abessinier hade precis blivit nominerad till final.
  • Motorcykelinspirerad. Matten Inger Nilsson tycker om motorcyklar av märket Harley Davidsson så pass mycket så att hon döper alla sin katter efter märket. Den här hankatten av rasen norsk skogkatt hette Harley honeys crossbones
  • En barbarossa. Vissa likheter till lodjuret syntes hos maine coon-hanen Sätra Brunns Barbarossa. Med en nyligen tagen seger njöt han i matte Eva Lövgrens knä.

En internationella kattutställning betyder inte en matglad bondkatt.
Nej,tänk i stället maine coon, siames eller birma så blir det mer rätt.

Annons

Gävletravet brukar i vanliga fall betyda hästar och spel. Men under lördagen var djuren som kom till travet betydligt mindre, men nog så betydelsefulla. De sträcktes ut, lyftes upp, blev bedömda och granskades. Internationell kattutställning är vad det låter som, nämligen raskatternas dag.

Överallt kom hussar och mattar bärandes på sina fyrbenta vänner. Nummer efter nummer ropades upp för att få chansen att möta de personer som verkligen kan utdela en stämpel eller ett pris, domarna.

Har fött upp honom själv

Siamesen Tsuki fick känna på blickarna när längden på både rygg, ben och ögon skulle bedömas. Huruvida Tsuki brydde sig om att bli överröst med komplimanger förtäljer inte historien. Men desto gladare var matten Ulrika Broström.

– Å det gick jättebra, han fick sådant beröm, å det känns extra kul när jag själv har fött upp honom, sade hon.

Har koll på tjejerna

Under lördagen bedömdes cirka 280 katter efter deras rasstandard av sju domare. Maine coon-hanen Sätra Brunns Barbarossa.

Efter att ha tagit hem segern i bästa variantklassen såg han oförskämt avslappnad ut i sin matte Eva Lövgrens knä. Men i de lugnaste vatten...

– Han är inte kastrerad så han har hela tiden koll på tjejerna. När han var framme och skulle bli bedömd av domaren la han märke till en hona i en av burarna. Men han nöjde sig då i alla fall att bara jama till henne, säger Eva Lövgren.

Mer läsning

Annons