Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuff sommar på sjukhuset

Snart är det midsommar – men på Gävle sjukhus har man fortfarande inte fått tag i tillräcklig med sommarvikarier.

Annons

Det saknas sjuksköterskor inom bland annat ambulansen, intensivvården och operation.

– Det blir svårare och svårare för varje år, säger operationsdivisionens chef Kjell Norman.

Varje sommar står sjukhusen inför samma dilemma – att klara av att fortsätta ge vård till alla som behöver det samtidigt som personalen ska ha semester.

– Det är en svår ekvation, konstaterar Kjell Norman.

Och med åren har den blivit allt knepigare att lösa. Kraven på korta väntetider i vården gör att man inte kan längre kan sommarstänga på samma sätt som man gjort förr om åren. Om köerna ökar under sommaren går sjukvården miste om värdefulla statsbidrag.

– Vi måste hålla uppe produktionen får att få pengar från kömiljarden, säger chefsläkaren Lars-Göran Holtby.

Den semesterlediga personalen måste därför ersättas med vikarier. Men bristen på sjuksköterskor är stor och då speciellt de med vidareutbildning.

”Nästan hopplöst”

– Det är nästan hopplöst att få tag på specialistsjuksköterskor, säger Roger Westerlund som ansvarar för ambulanssjukvården i länet.

Ambulansen skulle behöva 15 semestervikarier i sommar, men hittills har man inte fått tag på mer än fem. Föra att klara vården måste ordinarie personal jobba extra.

– Det kommer att bli en tuff sommar för vår personal med mycket övertid, konstaterar han.

Även intensivvårdavdelningen har haft svårt att få tag på tillräckligt med personal och på operation finns fortfarande luckor i schemat. Operationsdivisionens chef menar att situationen börjar bli ohållbar.

– I förlängningen måste vi nog hitta måste vi nog hitta ett annat system för att sprida semestrarna över året, säger Kjell Norman.

Redan i dag har landstinget en bonus på 10 000 kronor för de som bara tar ut två veckors semester på sommaren, men Kjell Norman tror att man måste göra mer för att det ska bli attraktivt för personal att ta ut semester på andra tider av året.

– Men det är också viktigt att vi över huvud taget gör det mer attraktivt att jobba hos oss.

Mer läsning

Annons