Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuwa får inget veta

X-trafik har stämplat sitt beslut om Tuwa Specialtransporter med sekretess.
– Vi har ingen aning om vad de har beslutat. Det känns helt sjukt det de håller på med, säger Anders Wahlén, vd för Tuwa.

Annons

I förra veckan höll styrelsen för X-trafik ett extra styrelsemöte och fattade beslut om Tuwa Specialtransporters avtal för att köra samhällsbeställda resor i länet. Styrelsen ville dock inte offentliggöra sitt beslut förrän protokollet från mötet var justerat. Nu är det avklarat, men då har i stället hela beslutet belagts med sekretess.

X-trafik hänvisar till kapitel 31, paragraf 16 i offentlighets- och sekretesslagen och vill i övrigt inte lämna några kommentarer. Lagrummet handlar om en enskild firmas affärsförbindelse med en myndighet, då sekretess kan beläggas om det finns skäl att anta att den enskilde lider skada om uppgiften röjs.

Arbetarbladet berättade i förra veckan att ett 60-tal taxichaufförer som anlitas av Tuwa väntar oroligt på besked om de får behålla sina jobb.

I den promemoria som politikerna i X-trafiks styrelse hade som underlag till sitt beslut framgår att X-trafik anser att Tuwa har brutit mot avtalet på flera punkter. Den allvarligaste är dock bristen på specialfordon, där det enligt PM:et saknas 12 fordon. Fordonen har saknats sedan avtalets start 13 juni och Tuwa har inte gjort något åt det trots att X-trafik vid flera tillfällen påtalat bristen.

X-trafiks kostnader har dessutom ökat på grund av bristen och Tuwa kommer därför att begäras på skadestånd.

Mer läsning

Annons