Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Klara, färdiga, gå!

/
  • Ungefär 40 barn mellan ett och fyra år deltog i det traditionella Guldsmedsloppet. Elma Hugosson var en av deltagarna.
  • Ettåriga Nike Bondesson var Guldsmedsloppets minsta deltagare.
  • Det var rejält kallt och många minusgrader när barnen på Guldsmedens förskola åkte Guldsmedsloppet. Isabelle Stolpe (i rosa hjälm) var en av deltagarna.

Barn mellan ett och fyra år deltog i det traditionella Guldsmedsloppet på Guldsmedens förskola i Valbo på onsdagen.

Annons

– Det är kul att åka skidor och att tävla är roligast, säger Edwin Berg, fyra år som var med i loppet.

Solen strålade, kylan bet i kinderna och termometern visade på några grader under tiominusstrecket när Guldsmedsloppet avgjordes på onsdagsförmiddagen. Ungefär 40 barn från Guldsmedens förskola deltog i loppet och åkte den snitslade skidbanan på baksidan av förskolan.

– Det här är en tradition som har funnits under många år. På vintern har vi Guldsmedsloppet och på sommaren har vi Guldsmedslöpet och då springer vi. Barnen tycker att det här är roligt och många av de äldre barnen har varit med och åkt det här loppet förut, säger Helena Bäcklin, förskollärare på Guldsmedens förskola.

Loppets minsta deltagare var ettåriga Nike Bondesson. Alla barnen räknades som vinnare och när de gått i mål belönades de med ett diplom och inomhus väntade saft och bullar.

När Edwin Berg hade åkt sitt första varv, kände han sig nöjd.

– Lite jobbigt var det, men det gick bra. Det är roligt, konstaterade han.

Mer läsning

Annons