Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Lyckorus när studenterna sprang ut

/
  • Hajer Al Musawi, SP3B, 19 år.Vad händer nu?– Jag ska flytta till Linköping och plugga till biomedicinsk analytiker. Det blir ett helt nytt liv!
  • Ett hav av skyltar visade vilka av Vasaskolans elever som i går tog studenten.
  • Familj, släkt och vänner trängdes för att få en skymt av studenterna.
  • Det var inte många millimetrar över av Vasaskolans skolgård när studenterna sparkades ut i går.
  • Glädjen var total när klasserna en efter en sprang ut.
  • Först ut bland av Gävles studenter var klasserna från Vasaskolan. Och studenterna var mer än lyckliga då de tog klivet över tröskeln och sprang ut i det fria till väntande släkt och vänner. Men innan de gick ner i folkhavet som samlats på skolgården, passade de på att vråla ut en avskedssång.
  • Matilda Forsström hann stanna till för en bild innan det var dags för att vandra genom stan i studentparaden.
  • Simon Tawaifi, IN3A 18 år.Vad händer nu?– Förhoppningsvis ska jag plugga fred och utvecklingsstudier i Uppsala.
  • Brook Alemayehu, IN3NV, 19 år.Vad händer nu?– Först ska jag sommarjobba på Gävle Energi och sen ska jag plugga till civilingenjör i Uppsala.
  • Britta Toresson, ES3CDT, 19 år. Vad händer nu?– Jag ska jobba i sommar och sen ska jag börja en dansutbildning i Linköping. Paulina Malmberg, ES3CDT,19 år. – Det blir jobb i sommar och sen har jag sökt till psykologutbildningen i höst. Men vi får se om jag kommer in.

Med mössan på huvudet tog Vasaskolans studenter sats och sprang ut. Att skolgården var fylld av ett enda stort lyckorus gick inte att missa.

Annons

På Vasaskolans skolgård fanns det i går en stor risk för att få kramp i armen. Men trots det stod familj och vänner och hissade upp skyltar i skyn, långt innan klockan slog ett och eleverna sprang ut.

– Såg ni skylten? frågade morfar Pär Larsson när ytterligare familjemedlemmar trängde sig genom folkmassorna för att ansluta sig till gruppen som firade studenten Matilda Forsström.

Matilda gick igår ut samhällvetenskapliga programmet med internationell inriktning och det har hon gjort med bravur. För på bara två år har hon lyckats läsa in alla tre år, eftersom hon missade det första då hon bodde i Canada.

– Jag är så stolt, det är så roligt, säger Matildas 87-åriga gammelmormor Majlis Karlsson.

Det gick inte att undgå när firandet på skolgården drog i gång på allvar. Med tutor, jubel och någon form av skönsång sprang de lyckliga studenterna ut.

– Det känns gryyyymt!, sammanfattade Brook Alemayehu känslan av att nu få sluta.

Efter utsparken var det dags för de blomklädda studenterna att ansluta sig till den traditionsenliga paraden genom stan. I vimlet lyckas Arbetarbladet träffa på Matilda Forsström som hade hunnit bli gratulerad av sin familj och stora släkt.

– Det känns bra, men jag var jättenervös innan!

Men hur lyckades du med att läsa in tre år på bara två?

– Det var svårt men det gick. Men nu måste jag springa, sa Matilda som med raska steg gick iväg till paradtåget.

Mer läsning

Annons