Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Militärisk träning för korpar

/
  • Therese Hedlund är andfådd men har roligt. Första gången på Korpens militärträning blir inte den sista.
  • Sara Johansson har tränat på Korpens
  • Krypa under, upp och stå, krypa under, upp och stå. Sen nästa, och jobba på! Micke Bergström blir allt svettigare men lyder instruktören Maria Apel som jagar på.
  • Frida Skogsberg gör ett av delmomenten i hinderbanan, den obligatoriska delen av militärträningen, som annars varieras från gång till gång.
  • Maria Apel jobbar som instruktör och personlig tränare på Korpen Gävle, som har 5000-6000 medlemmar. Hon har ingen egen erfarenhet från militären men har gått en militärinstruktörsutbildning i Stockholm för att få den rätta känslan i Korpens nya gruppträning militärträning.
  • Frida Skogsberg hoppar över sina träningskompisar som gör
  • Kompisarna Sara och Marie Johansson gick på tisdagskvällen på Korpens nya militärträning för att få rolig, tuff träning.

I en hall av betong och korrugerad plåt, med golv av sand, drog Korpen Gävle i går i gång sin senaste träningsform - militärträning. Svettigt, flåsigt och grovhugget, kompat av aldrig upphörande "kom igen"-rop.

Annons

De förväntar sig ett tufft och träningspass, de 15-20 deltagarna som samlats i Korpens sporthall på Alderholmen.

– Jag gillar när man är helt slut efter träningen, säger Sara Johansson.

Och trots att det är utomhustemperatur i den gamla lagerlokalen får hon snart slänga av sig sin långärmade tröja. Deltagarna gör övningen "plankan" och turas om att hoppa över varandras kroppar. Klassiska armhävningar varvas med skutt över bänkar och ner i bildäck. Maria Apel, heltidsanställd som instruktör och personlig tränare på Korpen, hejar på och hetsar lite:

– Snabba fötter, kom igen nu!

– Det är mycket fokus på att man jobbar med sin egen kroppsvikt. Ibland jobbar man två och två också, släpar på varandra och så. Det handlar om att testa sina egna gränser. Vi kör en hinderbana varje gång, men i övrigt blir det nytt varje gång, berättar hon.

På Korpen Gävle tror man att hallen på Alderholmen är den första i Sverige för militärinspirerad träning inomhus. Oftast håller man till utomhus, och gör paus för vintermånaderna.

– Här kör vi året om och värmer kanske till fem grader på vintern. Resten får de jobba sig till, säger Ulf Larsson, chef på Korpen Gävle.

Mer läsning

Annons