Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Modellkontrakt lockade Gävletjejer

/
  • Många unga tjejer köade länge för att ta ett steg närmare drömmen om att bli modell. Även de som inte hade samma visioner stannade nyfiket till för en stund.
  • Erica Kivinen intervjuades av Andreas Wijk från Kanal 5.
  • Erica Kivinen var först att skriva på ansökan om att få vara med i tävlingen. Kontrollerade uppgifterna gjorde Jens Torbjörnsson.
  • Karin Giourkou fotograferade tjejerna som sökte till Modelljakten i går. Hela tävlingen dokumenterades av ett tv-team och resultatet kommer att visas i höst på Kanal 5 play.
  • 16-åriga Fanny Karlsson från Sandviken provade i går lyckan. – Det kändes bra men nervöst eftersom jag bara är 170 centimeter lång, sa hon efter mötet med juryn. Enligt reglerna måste de tävlande tjejerna vara minst 172 centimeter långa och vara 14-22 år gamla.
  • Erica Kivinen, 19 år, bor i Stockholm men sökte till Modelljakten i Gävle i hopp om att ha en större chans att stå ut från mängden. – Att bli modell är min barndomsdröm, säger hon.
  • Fredo Kazemi hade stora förhoppningar om att hitta nya stjärnor i Gävle. .
  • Ellen Hedin, 21 år, har arbetat som modell förut. Att anmäla sig till Modelljakten gjorde hon mest som en rolig grej.

Finns Sveriges nästa supermodell i Gävle? Det var frågan när Kanal 5:s program Modelljakten kom till Gallerian Nian för att leta efter blivande talanger.

Annons

I höst kommer Modelljakten att sändas på Kanal 5:s webb-tv kanal. Programmet är ett samarbete med modellagenturen Elite Model Management i Stockholm och tillsammans ska de hitta Sveriges nästa supermodell.

En Sverigeturné genomförs just nu för att hitta guldkornen och Gävle blev det elfte stoppet. Precis som i resten av Sverige så var intresset för tävlingen i Gävle mycket stort. I Gallerian Nian ringlade sig kön lång av förväntansfulla tjejer vars högsta dröm är att bli modell.

Först i kön stod Erica Kivinen, 19 år, från Stockholm.

– Jag har alltid älskat att stå framför kameran. Jag har jobbat som modell tidigare och gått visningar och kicken man får av det älskar jag, säger hon.

En jury bestående av bloggaren Kenza och representanter från modellagenturen, väljer efter en fotografering ut en person från varje stad som går vidare till finalen i Stockholm i oktober. Vinnaren får ett modellkontrakt samt en plats i den stora världsfinalen Elite Model Look, där tjejer från över 80 länder tävlar.

Fredo Kazemi är vd för Elite Model Management Stockholm. Han har varit med på turnén och hittills är han väldigt nöjd över tjejerna som juryn valt ut.

– Det har gått över förväntan. Målet är att hitta Sveriges nästa modell i varje stad och vi kan bara hoppas att vi gör det.

Kommer ni hitta henne här i Gävle?

– Kanske, det finns rätt många långa här, säger han.

Mer läsning

Annons