Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Öström läser högt

/
  • Den förre kultur- och fritidschefen Mats Öström fick äran att inleda maratonhögläsningen av Agnes von Krusenstjernas

Den förre kultur- och fritidschefen Mats Öström fick äran att inleda Stadsbibliotekets högläsningsmaraton av Anges von Krusenstjernas "Fattigadel". Ett fåtal lyssnare fanns på plats.

Annons

På fredagen inleddes högläsningen av Agnes von Krusenstjernas Gävleskildring "Fattigadel" på Stadsbiblioteket. Boken ska streckläsas under hela helgen av kända och okända högläsare som får 20 minuter var till sitt förfogande. Förutom Mats Öström läser även kommunalråd Carina Blank, nya kultur- och fritidschefen Kajsa Ravin, Ingrid Carlsson, ordförande för Agnes von Krusenstjerna-sällskapet och skådespelare från Folkteatern och Skottes Musikteater. Sammanlagt står 54 personer på listan, men det går fortfarande bra att anmäla sig om man vill läsa.

Gefle Dagblad står bakom arrangemanget tillsammans med Stadsbiblioteket och Folkteatern. Projektet inleddes i höstas med utdelning av 4 000 böcker och avslutas med högläsningen.

– Det har förhoppningsvis lett till ett ökat läsintresse och ett ökat intresse för staden Gävle och dess historia, säger Claes Wallgren, bibliotekarie som ansvarat tillsammans med kollegan Sara Hagström.

Vid inledningen hade högläsningen bara en handfull åhörare på plats, men arrangörerna tror att många kommer och går under de tre dagarna.

– Boken består av många små korta berättelser, så det går bra att glida in och lyssna ett tag och sedan glida ut igen, säger Gunilla Kindstrand, kulturredaktör på Gefle Dagblad.

Mer läsning

Annons