Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Student skadad i nya rutschkanan

Lagom till Parkens dag skulle den nya rutschkanan i Stadsträdgården vara klar. Men så blev det inte på grund en student som beslöt sig för att prova kanan, trots att den inte var färdig.

– Hon ramlade ner och gjorde illa sig, säger parkingenjör Cristian Jansson.

AnnonsIncidenten som kunde ha slutat riktigt illa inträffade under en kväll i förra veckan. Kvinnan som ska ta studenten i år, föll från en hög höjd men klarade sig efter omständigheterna bra, enligt Cristian Jansson. Händelsen blev ett fall för polisen och en utredning har gjort att arbetet med rutschkanan har stått stilla sedan dess.
– Vi hade en deadline men nu får den bli klar när den blir klar. Men jag skulle tippa att det tar tre arbetsdagar till, säger Cristian Jansson, parkingenjör vid Tekniska kontoret.
Polisutredningen är nu klar men ännu har inte rutschkanan som kostat närmare 600 000 kronor, hunnit färdigställas.
Under gårdagen anordnade Tekniska kontoret för tredje året Parkens Dag. Tanken var då att den nya tubrutschkanan i Stadsträdgården skulle invigas och provas av barnen.
– Jens och jag tänkte leka i den men sen såg vi stängslet och då får man inte leka där, säger Patrik Gill, 6 år från Kyrkåsens förskola i Sandviken.
Men barnen var inte alltför besvikna över att rutschkanan inte gick att åka i. Utöver att leka i lekparken anordnades en tipsrunda, korvgrillning och så fick varje barn plantera en egen ärta att ta med sig hem.
– Det finns ett väldigt stort intresse för plantering i den åldern. Att plantera en ärta är väldigt enkelt och blir lätt någonting som gror, säger Ylva Gullberg från Omställning Gästrikland som höll i planteringen.
Trots att det inte blev som parkingenjör Cristian Jansson tänkt sig med årets upplaga av Parkens Dag var han nöjd ändå.
– Det blev ingen invigning men barn med mycket energi kan man släppa loss på gräsmattan och det blir bra ändå.

Mer läsning

Annons