Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Trängsel i Gasklockorna

/
  • STORT ARRANGEMANG. På lördagen arrangerades en foto- och mediamässa i Gasklockorna.
  • DISKUSSION. Fotografen Håkan Karlsson i samspråk med arrangören Mats Åstrand.
  • BÄNKADE. Publiken satt bänkade när naturfotografen Håkan Karlsson föreläste om konsten att fånga örnar på bild.
  • GILLAR ATT FOTA. Caroline Matscheko fotograferar mycket på sin fritid vilket gav upphov till ett besök på foto- och mediamässan på lördagen.
  • UTSTÄLLARE. Både försäjare, lokala medier och fotografer hade montrar på årets foto- och mediamässa i Gasklockorna.
  • NATURFOTOGRAF. Håkan Karlsson ställde ut sina naturbilder på foto- och mediamässan i Gasklockorna. Han höll också föredrag om konsten att fånga örnar på bild, något han ägnat sig åt de senaste tre åren.
  • BLIVANDE FOTOGRAFER? Rebecca Tiderman, Isabella Bro och Natalie Helsing går alla i tvåan på Borgarskolans medieprogram. De besökte foto- och mediemässan för att delta i årets Fotomarathon som är en årligt återkommande fototävling.

Foto- och mediaintresserade trängdes på lördagen i Gasklockorna där Gävlebon Mats Åstrand arrangerade en stor mässa.

– Jag hoppas att det här kan bli en återkommande branschdag för oss som jobbar inom media, säger han om inititivet till evenemanget.

Annons

Det är andra året i rad som Mats Åstrand samlar ihop fotografer och annat mediefolk. På mässan blandas utställningsmontrar med intressanta föredrag. Fotografen Håkan Karlsson delade till exempel med sig av sina trix för att fånga örnar på bild. Han har ett gömsle i skogen där han ligger och ruvar i jakt på rovfågel.

– Jag har jobbat som fotograf i många år och de senaste tre åren har jag ägnat åt att fotografera örnar i Norduppland, säger han.

Håka Karlsson applåderar Åstrands mässa.

– Det är jättekul att det anordnas något här, det behövs något lokalt. Vi är ju faktiskt ganska många fotografer härikring.

Caroline Matscheko är en av de fotointresserade besökarna. Hon ska delta i den stora fototävlingen "Fotomarathon".

– Jag vet inte vad det är, men det ska bli spännande, fotografi är en av mina stora hobbys, säger 12-åringen från Hille.

Borgiseleverna Rebecca Tiderman, Isabella Bro och Natalie Helsing är några andra av de tävlande som har 24 timmar på sig att ta sex bilder på olika teman.

Mer läsning

Annons