Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två krogar satsar på dansbandskvällar

/
  • Många bokningar. Restaurangens delägare Sahip Sari får dagligen ta emot många samtal från Gävlebor som vill boka en plats i de nya lokalerna. Med på bilden finns också restaurangchef Micke Koyuncu och delägaren Hasan Tercan.
  • Satsar på mogendans. Hotel City har bokat in kända dansband till sin nyrenoverade restaurang. ”Vi tycker det saknas ett ställe som har mogendans för lite äldre där man kan äta god mat och dansa”, säger hotellägare Stefan Hedqvist. Med på bilden Åsa Hedqvist.

För den som vill gå ut och dansa en kväll finns i dag inte särskilt många alternativ. Det vill nu både restaurangen Mezopotamya och Hotel City i Gävle ändra på och de bjuder därför in till dansbandskvällar i höst.

Annons

Då det lätt blev platsbrist tvingades restaurangen Mezopotamya flytta till nya lokaler i somras. Flytten blev däremot inte lång utan gick tvärs över Södra Kungsgatan till Olles gamla lokaler.

Sportbar och dansband

Restaurangens koncept är delvis densamma som tidigare med orientalisk mat. Men restaurangen har också utökats med en sportbar på nedervåningen och flera kvällar i månaden kommer dansband att uppträda där. Först ut var dansbandet Willez i går kväll.

– Det här stället har en historia och många som har växt upp i stan har dansat här då det hette Fenix till exempel. Det blir lite nostalgi, säger Mezopotamyas delägare Hasan Tercan.

– Personligen tycker jag att dansband är bra och att det behövs här i Gävle, säger han.

Dans på Hotel City

Även Hotel City har funderat i samma banor som restaurangen. Hotellet har hittills bokat in de kända dansbanden Arvingarna och Barbados och tas de emot väl av Gävlepubliken kan det bli fler torsdagsdanser på hotellet.

– Det finns mycket krogar, pubar och diskotek i Gävle men vi tycker att det saknas ett ställe som har mogendans för lite äldre där man kan äta god mat och dansa till ett bra band. Vi har stora lokaler och tyckte att det vore lämpligt att prova om det fungerar, säger hotellägaren Stefan Hedqvist.

Olika kvällar

Att det blir fler som erbjuder dansbandskvällar tycker inte Mezopotamyas ägare Hasan Tercan är något fel. Men för att undvika att publiken ska svika på grund av att andra arrangerar framträdanden på annat håll, har han planerat noga.

– Vi har försökt boka in kvällarna så att de inte korsar med någon annan. Då slipper publiken splittra sig. Jag ser det inte som att det finns någon konkurrens utan det gäller snarare att samarbeta så att gästerna blir nöjda, säger han.

Mer läsning

Annons