Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två män gripna för flera inbrott

Två män, 23 och 24 år, greps sent på tisdagsnatten på Spångvägen i Sandviken, misstänkta för inbrott i Anetorns bil.

Men polisen misstänker nu att de kan ligga bakom en serie inbrott i Gästrikland den senaste tiden, bland annat det mot Sandegårds i Sandviken i förra veckan, där tjuvarna kastade ut fotanglar för att hejda förföljare.

Annons

De misstänkta kommer från Bromma respektive Vällingby.

De färdades i en bil som var stulen i Bollnäs men hade registreringsskyltar som stals i Vällingby för ett par dagar sedan.

Tidigare under natten skedde en rad inbrott i företagslokaler i Gästrikland. En person i rånar- luva sågs krossa en ruta till Gösta Samuelsson bil i Gävle.

Vid halvtretiden gick larmet på Hemlingby restaurang på Ingenjörsgatan. Men den eller de som förövade inbrottet hade försvunnit från platsen när polisen kom dit.

Vad som stulits var på morgonen okänt. Under natten rapporteras också om inbrott på Storsjökrogen i Forsbacka och Farmekhuset i Valbo.

De gripna har anhållits och polisen utreder nu om det går att koppla dem till flera inbrott. Efter inbrottet mot Sandegårds i förra veckan kastade tjuvarna ut så kallade fotanglar i en korsning vid utfarten, för att hindra eventuella förföljare.

Mer läsning

Annons