Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två män häktade

De båda män som greps av ägarna till Road 56 i Hedesunda häktades på måndagseftermiddagen. Brottsmisstanken är numera inte rån utan stöld.

Annons

Det var bröderna Charles och Cristian Johansson som ingrep mot tjuvarna på fredagskvällen. En av tjuvarna försökte dra uppmärksamheten till sig medan den andre stal pengar ur kassan.

Men bröderna grep en av dem och band honom med en bogserlina. Utanför fanns ytterligare två misstänkta tjuvar. Båda flydde men en av dem spårades av en polishund och greps. Den tredje är fortfarande på fri fot.

Ett av skälen till häktning är flyktfaran. Männen är utländska medborgare utan adress i Sverige. Den gripne som bands fast har svårast att neka till brottsanklagelsen. Han ertappades av Charles Johansson med en sedelbunt i handen.

Den som greps senare har i polisförhören medgivit att han var i butiken, men inte att han deltog i stöld. Han uppger att han liftat till restaurangen med en långtradare.

Brottet betraktas numera inte som ett rånförsök, utan stöld.

Båda männen förklarades häktade på sannolika skäl för stölden som enligt åklagaren skett tillsammans med och i samförstånd med andra personer.

Mer läsning

Annons