Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två Sandvikenbor dömda för inblandning i narkotikahärva

Annons

Ett Sandvikenpar döms i Gävle tingsrätt till 3,5 års fängelse respektive skyddstillsyn. Paret som är drogmissbrukare döms för en rad brott bland dem grovt vapenbrott.

Det var i höstas som Sandvikenparet och ytterligare två personer som var bekanta med paret togs på bar gärning av Gävleborgspolisen.

Alla fyra inblandade döms nu för narkotikabrott av olika grad. Den av männen som kommer från Sandviken har dessutom gjort sig skyldig till grovt vapenbrott och brott mot knivlagen.

När han greps av polisen i sin bil bar han skyddsväst och pistol. Han hade också en stor mängd narkotika både i bilen och i sin bostad samt ett knogjärn.

Mannen som är i 40-årsåldern har dessutom sålt narkotika, bland annat till en ung flicka med ätstörningar, vilket gör att hans narkotikabrott är grovt.

Han döms därmed till 3,5 års fängelse.

Sandvikenbons 31-åriga sambo döms till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan. Domen motsvarar fyra månaders fängelse. Även hon har, utöver narkotika brott, gjort sig skyldig till både vapenbrott och brott mot knivlagen.

Parets medbrottslingar som är en man och en kvinna i 40-årsåldern döms även för grov olovlig körningen och rattfylleri respektive enbart rattfylleri. Mannen döms till 1,5 års fängelse medan kvinnan får skyddstillsyn. Ingen av dem är bosatta i länet.

Mer läsning

Annons