Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvingade sambon att stå naken i dynghögen

Den 37-årige mannen som misstänks ha hotat flera närstående med en yxa i Hedesunda åtalas även för grov kvinnofridskränkning.

Han ska ha tvingat sin 47-åriga ex-sambo att stå naken i en dynghög för mer än ett år sedan. Kränkningarna och misshandeln ska ha fortsatt fram till dess att mannen greps.

Annons

37-åringen greps av polisen i slutet av juli. Då ska han ha hållit en yxa i handen samtidigt som han hotade att döda två män. Han ska även ha knuffat till en kvinna i sällskapet. Händelsen utspelade sig i Hedesunda.

Den 37-årige mannen misstänks även för att ha misshandlat sin före detta sambo under en längre period. Redan i juli i fjol ska mannen våldsamt ha tagit av kvinnan kläderna och ställt ner henne på en dynghög. Det gjorde ont, eftersom kvinnan redan var skadad efter att ha blivit misshandlad några dagar tidigare.

Paret, som hör hemma i Stockholm, vistades under somrarna i Hedesunda. Under hösten ska han ha misshandlat henne med en modemkabel. Vid ett annat tillfälle ska han ha hällt läsk över kvinnan, satt sig över henne i sängen och hållit för hennes mun.

I våras ska han ha kastat ut henne ur hemmet och in i en skåpbil. Dagen han greps tryckte han upp kvinnan mot en vägg för att hindra henne från att lämna hemmet.

Som ett led i bevisningen mot mannen har åklagaren hämtat in journaler från sjukhus i både Gävle och Stockholm.

Mannen har varit häktad sedan slutet av juli. Han har överklagat häktningsbeslutet men hovrätten gick inte med på hans önskan om att bli frisläppt.

Mer läsning

Annons