Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulla Andersson: Sänkt krogmoms ger inga jobb

– De lägger ut 16 miljarder utan garanti för ett enda jobb. Det kallar jag inte att ta ansvar, säger Ulla Andersson, Vänsterpartiet, som går till hårt angrepp mot regeringens satsning på sänkt restaurangmoms.

Annons

Hon menar att regeringens egna beräkningar har gått från 19 000 nya jobb till noll, och hänvisar också till Finland där motsvarande åtgärd inte har lett till nya jobb.

– Gävleborg kommer att fortsätta ha hög arbetslöshet och vi ser fortfarande inga satsningar på dubbelspår, säger Ulla Andersson.

Vänsterpartiet vill satsa på kompetensutveckling inom äldreomsorgen och traineetjänster, en slags inskolningsjobb för ungdomar i kommuner och landsting som kan ta vid när det blir stora pensionsavgångar.

Raimo Pärssinen, riksdagsledamot för Socialdemokraterna, kallar regeringens budget passiv och ser en uppenbar risk för att antalet människor fas 3 fortsätter att öka.

– Vi vill få bort fas 3 och se till att arbetslösa kommer i aktiva åtgärder, säger han.

Miljöpartiets Bodil Ceballos tycker att regeringen satsar för lite pengar på järnvägen, där hon ser större behov av såväl underhåll som investeringar. Hon är också kritisk till att regeringen använder pengar avsatta till bistånd till det inhemska flyktingmottagandet.

Mer läsning

Annons