Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulvsäterskolan måste lösa sin trångboddhet

/
  • fått information. Sofi Röragen, till vänster, som har två barn på Ulvsäterskolan, var besviken när en lösning på trångboddheten damp ner som från en klar himmel för två år sedan – utan att man pratat med föräldrarna.”Det är en helt annan dialog den här gången”, säger hon. I mitten rektor Hans Stockselius och biträdande rektor Åsa Hedblom till vänster.

Ulvsäterskolan i Sätra har för många elever.

Till skolstarten nästa år måste trångboddheten vara löst.

Nu får 900 föräldrar chans att säga sitt.

Annons

I går skickades cirka 900 brev ut till föräldrar på Ulvsäterskolan och Lilla Sätra med frågan hur lokalbristen kan lösas så att det gagnar hela skolenheten.

– Vi vill att alla ska känna sig delaktiga, säger Hans Stockselius.

Han är rektor för Sätra skolenhet där Ulvsäterskolan, Lilla Sätraskolan och Stora Sätraskolan ingår.

Nästa skolstart kommer Ulvsäterskolan endast ha utrymme för två klasser per årskurs, i dag är man omkring tre klasser för mycket.

Problemet med för små lokaler i förhållande till antalet elever har funnits under en längre tid. Det innebär att skolan till exempel inte har plats med bibliotek, samlingslokal eller grupprum.

Någon möjlighet att bygga ut Ulvsäterskolan finns inte, däremot finns det utrymme för fler elever på Lilla Sätra.

Ett förslag som presenterades för två år sedan utlöste en föräldrastorm. Med den erfarenheten i ryggen inbjuds nu föräldrarna att vara delaktiga i processen fram till en lösning.

Ett beslut måste tas redan i slutet av det här året eller i början av januari.

– Vi tycker att det är ärligt mot föräldrar som ska välja skola 15 februari att alla korten ligger på bordet, säger Hans Stockselius.

Mer läsning

Annons