Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung och arbetslös? Sök jobb i fjällen!

På fredag kommer företrädare för drygt 15 företag med verksamhet i fjällvärlden till Gävle för att söka arbetskraft.

– Vi behöver rekrytera cirka 120 personer till vintersäsongen, säger Anders Östring, vd i Ramundbergets fjällanläggning.

Annons

Han skickar ett par personer som kommer att delta i rekryteringsmässan i Arbetsförmedlingens lokaler i Gävle.

Arbetsförmedlingen har hittills fått in cirka 1 500 lediga platser att förmedla till skidanläggningar i både Sverige och Norge.

Arbetsförmedlingen i Gävle ordnade en liknande mässa i fjol höst. Resultatet var lyckat, konstaterar Ulrika Jutterström på Arbetsförmedlingen.

Antalet deltagande företag är dubbelt så många som i fjol, berättar hon.

Bland företagen som deltar i mässan finns tre från Norge.

Rumundbergets fjällanläggning var också med i fjol.

– Vi har goda erfarenheter av de som kommer från Norrlandskusten. De passar bra in i vår företagskultur, säger Anders Östring.

Under högsäsong på vintern jobbar cirka 160 personer i Ramundberget. Det är alltså större delen av personalen som är säsongsanställda och som rekryteras nu under hösten.

De som behövs ska jobba i liftarna, butiken, restaurang, hotell, med städning och så vidare. De flesta får jobb i fem månader från början av december till början av maj.

Enligt Anders Östring har fjällföretagen inte drabbats av finanskris och lågkonjunktur. Fler svenskar väljer att semestra hemmavid och det gynnar fjällanläggningarna. Han medger samtidigt att ökad arbetslöshet kan få motverkande effekt.

För Ramundbergets del har sommarsäsongen varit bättre än i fjol och bokningsläget inför vintern ser bra ut, menar Anders Östring.

Annons