Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomsbråk efter Sommarkväll

Även efter onsdagens Sommarkväll i Gävle centrum finns det flera polisanmälningar om bråk mellan ungdomar. En 16-årig tjej misstänks för misshandel mot en 23-årig kille på Nygatan. Lite senare jagade 12 killar en 17-åring ända ner till polishuset där han misshandlades utanför polisens grindar.

Annons

Polispatrullerna som jobbade rapporterar om många höggradigt berusade ungdomar på stan. Vid det första bråket på Nygatan utanför Hang Loose vid 23.30-tiden, fick polisen larm om fullt slagsmål där ett tiotal personer var inblandade.

23-åringen som fick några smällar av den 16-åriga tjejen ska ha första ha gått emellan ett par andra som bråkade där.

I polisrapporten står det att flera av de inblandade var så berusade ett det var omöjligt att hålla förhör med dem efteråt.

Senare på natten uppstod ett bråk mellan två grupper killar vid Gudinnan på Rådhustorget. Det ska ha varit en fortsättning på ett tidigare bråk.

Tre av killarna i den ena gruppen drog sig undan ner mot ån. Då kom 12 killar i den andra gruppen efter och en jakt började som slutade nere vid polishuset. Alldeles utanför polishusets grindar fick en 17-åring ta emot flera smällar och blev av med sin ryggsäck. En polispatrull kom ut och tog emot en anmälan.

Ännu senare på natten fick polisen ingripa för att stoppa ett nytt slagsmål på Södra Kungsgatan. Polispatrullen lyckades där, enligt rapporten, medla mellan deltagarna.

Även efter förra veckans Sommarkväll i Gävle finns det uppgifter om ett stort bråk mellan många ungdomar utanför Heartbreak. Flera personer ska ha misshandlats och många poliser kallades dit för att lugna ner situationen.

Polisen har ingen samlad bild av vilka ungdomar som deltar i bråken, eller om det finns några samband mellan händelserna.

– Sånt här händer ofta när det är mycket folk ute på stan. Det blir lite som under Cityfesten under sommarkvällarna, säger Anders Hellberg på Gävlepolisen.

Mer läsning

Annons