Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomstjänst för grov misshandel

Den grova misshandeln på Beckasinvägen i Gävle i mars leder till 110 timmars samhällstjänst för den 17-årige gärningsmannen. Ett bråk om en försvunnen kamera verkar ha varit motivet till misshandeln.

Annons

Mannen som misshandlades och 17-åringen träffades utanför en festlokal på Beckasinvägen. 17-åringen fick frågan om det var han som hade tagit en kamera ur den andres bostad. De gick åt sidan för att diskutera saken.

När mannens kamrater kom dit en stund senare låg han sönderslagen på marken, med bland annat svullnader och sår i ansiktet. Han har berättat att han utan förvarning fick en smäll i ansiktet och föll omkull. Därefter delade 17-åringen ut ett tiotal sparkar huvudsakligen mot ansiktet.

17-åringen har medgett att han först delade ut en örfil för att den andre uppträdde provocerande. Sedan blev det slagsmål och för att värja sig gav han en hård smäll tillbaka.

17-åringen greps med blodiga kläder av polisen senare på natten. Han kastade då ifrån sig en burk tårgasspray, och döms därför även för vapenbrott.

Tingsrätten skriver att 17-åringen kunde ha fått fyra månaders fängelse för den grova misshandeln, men eftersom kriminalvårdens utredning har visat att han är lämplig för ungdomstjänst och att han är positiv till det väljer man den påföljden i stället. Han ska också betala 20 000 kronor i skadestånd till den misshandlade.

Mer läsning

Annons