Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Utbyggnadsplanerna står fast”

Fredrik Svanbom, nytillträdd vd för de kommunala hamnbolagen i Gävle, är trots det tråkiga beskedet från regeringen inte orolig för hamnens fortsatta utveckling.
– Vi lägger oss inte ner och dör utan jobbar vidare efter våra planer, säger han.

Annons

Gävle hamn har stora utvecklingsplaner i sin ”Vision 2014”. Investeringar på omkring 700 miljoner kronor är planerade och de stora projekten är att göra farleden bredare och djupare och att bygga ut kajerna i både Fredriksskans och Gran-udden.

– Våra utbyggnadsplaner står fast. Det enda det här skulle kunna innebära är att vi får göra andra prioriteringar och ändra tidsplanen en aning, säger Fredrik Svanbom.

Ingen bedrövelse

 

Men han är ändå inte så bedrövad över att den så kallade Hamnstrategiutredningen som pekade ut Gävle hamn som en av tio prioriterade hamnar nu ratas av regeringen.

– Vi kanske inte får möjlighet till eventuella pengar som skulle avsättas. Men vi har inte blivit lovade några pengar och därför har vi inte heller räknat med några belopp.

Han påpekar att regeringens beslut drabbar alla de nio andra utpekade hamnarna på samma sätt som det drabbar Gävle.

– Vi blev utvalda på grund av vårt geografiska läga och marknadens behov. De premisserna har inte förändrats och vi har fått mycket positiv marknadsföring som inte försvinner i och med det här, säger Fredrik Svanbom.

Mer läsning

Annons