Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utrikespolitiken viktig fråga för flera väljare

/
 • Obamaanhängare. Steven Hunter, rektor för Engelska gymnasiet i Gävle, tycker att presidentkandidaten                        Barack Obama står för en bättre internationell politik än John McCain.

Steven Hunter, 49 år, är rektor för Engelska Gymnasiet i Gävle. Han är född i New Jersey men har även bott i Pennsylvania, Arizona och Kalifornien. Har bott i Sverige sedan 1990, bor nu i Falun.

Annons

– Nej, jag har missat det eftersom jag har varit upptagen och rest till England med mina barn. Men det kanske inte är för sent. Jag ska försöka göra det.

– Jag ska rösta på Obama.

– Obama är en dynamisk person. Med hans bakgrund tror jag att han kan ha en bättre internationell politik än den USA har haft. USA har använt sin militära makt mer än diplomatiska lösningar. Jag tror att man måste försöka hitta diplomatiska lösningar tillsammans med FN och andra organisationer.

– Jag tror att Obama vinner.

Pamela Marston, 46 år, är universitetsadjunkt i moderna språk vid Högskolan i Gävle. Hon har bott i Virginia, Washington DC, och i New York. Kom till Sverige 2002, bor i Uppsala.

– Jag är registrerad demokrat sedan många år. Jag har röstat för Obama men vi röstar också för ett antal senatorer och jag tittar på kandidaterna och hur de profilerar sig i lokala frågor. Jag röstar inte automatiskt för partilinjen.

– Det är en otroligt komplex fråga. Jag ser en presidentkandidat som kan tjäna mina intressen i utrikespolitik och handelsfrågor men alla frågor är lika viktiga, jag kan inte säga vilken fråga som avgjorde.

– Jag vet inte. Jag ser mätningar varje dag och tittar på vilka stater som är bestämda, men många demokrater har röstat i förtid och vi vet inte hur många republikaner som kommer att rösta. Men oavsett hur det går är det ett historiskt val; antingen blir det en svart president, eller den äldsta hittills.

Mer läsning

Annons