Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väggmålningar lockade storpublik

/
  • Mås. Rolfcarlwerner berättade att måsen är en symbol för Östers förändring. ”Det är de boende som gör området, det är det som gör öster vackert”, sa Rolfcarlwerner när han berättade om bilden på måsen.

Rolfcarlwerners väggkonst på Öster var målet för tisdagskvällens stadsvandring. Konstnären berättade själv om sina målningar och om hur de kom till.

Annons

På tisdagskvällen var det återigen dags för statsvandring. Den här gången på Öster, för att titta på Rolfcarlwerners väggmålningar. Uppslutningen var mer än god och RolfCarlWerner uttryckte det som att han var förbluffad över intresset.

– Jag är alltid lika förvånad. Jag sa till en kompis som skulle komma med sin flickvän att: ”Då kommer i alla fall två”.

Två mycket nöjda stadsvandrare var Sigge och Ingegerd Nyberg. De hade åkt från Forsby bara för att se på väggmålningarna.

– Vi har gått här flera gånger förut. Vi var här och tittade med vårat barnbarns barn. Han är också intresserad och är inte ens fyra år, säger Ingegerd Nyberg.

När stadsvandringen skulle börja, vid kiosken på öster, var det väldigt många människor samlade. Rundvandringen gick mellan husen och Rolfcarl-werner berättade om sina sex, nästan färdigställda, väggmålningar.

Målningen med det unga paret som kysser varandra lockade till flest fotoblixtar och Rolfcarlwerners berättelse om målningen lockade till det största skrattet.

– De stod på en balkong och rökte och började pussas. Jag tog en bild och kände mig som en ful gubbe. Hade det inte varit spontant hade jag aldrig målat en puss, snacka om cliché, säger Rolfcarlwerner.

Mer läsning

Annons