Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vakna Hutti, du har fått ett nytt hem

/
  • Hutti är en av katthemmets katter som blev tingad under gårdagens öppet hus – alltså fått en adoptivmamma- och pappa.
  • har fått ett hem. Hutti är en av katthemmets katter som blev tingad under gårdagens öppet hus.pratglad. Helga är en riktig piplisa som gärna pratade med Arbetarbladets fotograf när vi besökte Gästrike Katthem.
  • varmt och skönt. Hilma kurar ihop sig i korgen inomhus på katthemmet.
  • månar om katterna. ”Visst är det ledsamt när de flyttar, men det finns ju alltid fler katter som behöver våra hjälp”, säger Gästrike katthems ordförande Ingmarie Nordqvist med katthanen Hutti i famnen.

I går var det öppet hus på Gästrike katthem. Loppis, fika och kattvisning stod på schemat.

– En bra dag. Välbehövliga slantar, nya adoptivföräldrar till katterna och lite uppmärksamhet, summerar katthemmets ordförande, Ingmarie Nordqvist, dagen i Valbo.

Annons

Gästrike katthem är en helt ideell organisation som lever på bidrag från privatpersoner, lotterier, loppisar och fikaförsäljning. I går var det öppet hus på gården i Valbo där nu 25 katter bor.

– Flera katter har blivit tingade under dagen och det är ju fantastiskt, säger hemmets ordförande Ingmarie Nordqvist och kelar med Hutti som är en stor och lurvig hane som just kommit till katthemmet eftersom hans tidigare ägare blev hemlös.

Beroende av donationer

Att köpa en kastrerad och vaccinerad katt från katthemmet kostar 800 kronor, en summa som långt i från räcker till katthemmets faktiska kostnader. Förra året adopterade hemmet bort 166 katter.

– Då hade vi veterinärkostnader på 297 000 och sedan har vi hyra för lokal, kattmat och sand och så, så vi är otroligt tacksamma för alla donationer, konstaterar Ann-Marie Westin som jobbar på katthemmet.

Ann-Marie berättar att de ser en glädjande trend bland de som skaffar katt i dag.

– Många väljer en katt från katthem som har fått en tuff start på livet i stället för att köpa kattungar, berättar Ann-Marie.

Mer läsning

Annons