Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbobadet rustas nästa år

/

Någon utbyggnad av Fjärran höjder finns inte i Gävle kommuns planer för de närmaste fyra åren. Däremot ska Valbobadet rustas för 2 miljoner kronor nästa år. Även 2013 finns det pengar avsatta för renovering av Valbobadet.

Annons

I ett brev till det kommunala pensionärsrådet försäkrar ordförande Lars-Göran Ståhl att såväl Lillhagsbadet i Bomhus som Valbobadet ska renoveras.

I den så kallade utblicken för 2013 finns 23 miljoner kronor reserverade för en upprustning av hela Valbo Sportcentrum och enligt Lars-Göran Ståhl ska en betydande del användas till badet.

– Det är vad som gäller i dag, men man kan inte ta något för givet. Om ekonomin fortsätter att rasa så vet vi inte vad som händer, säger han.

Arbetarbladet har tidigare berättat att badhuschefen Bernt Jonsson helst skulle se att Gävle kommun stängde både Lillhagsbadet och Valbobadet för att ha råd med en utbyggnad av Fjärran höjder. Men som vi också tidigare har berättat finns det inget politiskt stöd för den prioriteringen.

– Drömmar finns att det ska ske saker med badet, men några pengar finns inte. Men jag har en förhoppning att något ska hända med Fjärran ändå. Hade jag ingen förhoppning om att kunna påverka skulle jag inte vara förtroendevald, säger Lars-Göran Ståhl, S.

Annons