Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbos nya hälsocentral öppnar tidigare än väntat

/
  • FLYTTAR SNART IN. Nils Olsson, vårdenhetschef, och Lisbeth Jedvik, distriktssköterska, är glada över att snart få flytta in i nybyggda Valbo hälsocentral. ”Det blir ett riktigt lyft, både för patienterna och för vår arbetsmiljö”, säger Nils Olsson.

Bygget av Valbos nya hälsocentral har gått snabbare än väntat.

Redan i luciahelgen flyttar personalen över till de nya lokalerna.

– Det blir ett riktigt lyft, både för patienterna och för vår arbetsmiljö, säger vårdenhetschef Nils Olsson.

Annons

I våras började den nya hälsocentralen i Valbo byggas på tomten där Mios möbelhus tidigare låg.

Nu börjar det 2 000 kvadratmeter stora huset bli klart och redan till luciahelgen 12–13 december, en månad tidigare än beräknat, flyttas verksamheten över till de nya lokalerna. 14 december öppnar den nya hälsocentralen.

Ska informera

– Förmodligen stänger vi i två dygn i samband med flytten och har begränsad verksamhet i anslutning till den. Men vi återkommer med närmare information om det, säger Nils Olsson, vårdenhetschef på Valbo hälsocentral.

Samlas i ett hus

Sammanlagt är det ett 40-tal läkare, sjuksköterskor, sekreterare, sjukgymnaster och arbetsterapeuter som ska flytta. Men även tekniska hjälpmedel som telefonväxeln.

– Det kan bli en del telefonnummer som blir nya, säger Nils Olsson som tror att det blir ett lyft för hälsocentralen med nya, fräscha lokaler.

– Vi kommer att vara bättre samlade och kunna forma verksamheten runt patienten på ett bättre sätt. Tidigare var vi i två huskroppar med stora avstånd mellan oss.

Nya platser för ädre

I hälsocentralens nuvarande lokaler i Furugården ska 18 nya boendeplatser för äldre byggas. Fastighetsägaren Gavlegårdarna projekterar just nu för det i samarbete med Omvårdnad Gävle.

Mer läsning

Annons