Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldtäktsanklagelser bakom misshandeln i Åbyggeby

En väninna hade anmält den 45-årige mannen för försök till våldtäkt, men han friades. Det visade sig under rättegången, som inleddes under torsdagen, vara anledningen bakom att en 35-årig man misshandlade honom i sitt hem i Åbyggeby i juli.

Annons

Två andra män, 26 och 29 år, ska ha varit närvarande vid händelsen och enligt åklagaren varit delaktiga i misshandeln. 35-åringen, som erkänner att han gett sig på mannen, menar att det var på hans initiativ och att de inte ska ha pratat ihop sig innan.

35-åringen har berättat att han slagit mannen med en skruvmejsel och att han skallat honom. Under förhandlingen ber han om ursäkt och säger att han inte hade gett sig på honom om han inte varit påverkad.

Efter att de råkat i luven på varandra i Boulognern tidigare under den aktuella dagen i juli, ska någon ha talat om för honom vad 45-åringen heter. En väninna hade anmält honom för försök till våldtäkt under förra året men han friades från misstankar. 35-åringen ville hämnas vad han ansåg att mannen gjort.

26-åringen ska ha slagit honom med en yxa men säger sig inte minnas något från den dagen, eftersom han var påverkad av alkohol och tabletter. 29-åringen medger att han var på platsen och att han stal två mobiltelefoner, som han sedan slängde i en soptunna i Sätra centrum. Han säger att han inte var delaktig i själva misshandeln utan befann sig i mannens vardagsrum under tiden.

I åtalspunkten grov misshandel ingår även påståendet att männen skulle ha trängt sig in i 45-åringens bostad utan lov, som en förvärrande omständighet.

35-åringen åtalas även för att ha hotat skada 45-åringen om han gick till polisen. 26-åringen åtalas för att några dagar senare ha stulit en bil som han körde ut på en äng i samband med en polisjakt.

Rättegången fortsätter under fredagen.

Mer läsning

Annons