Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vallöfte i repris

/

Gävleborna lovas 1999 återigen två nya idrottshallar. Detta är ett återkommande vallöfte från Socialdemokraterna som styrt i kommunen sedan 1919.

Annons

Enligt tidningen är det katastrofvalet 1998 som ligger bakom denna återanvändning av ett tidigare vallöfte. Partiet backar t procent, från 51 procent av rösterna 1994 till 37 procent 1998. Nu föreslås i alla fall att ett fotbollens hus ska byggas vid Andersbergs IP och att en innebandyhall ska byggas vid Nynäsplan. De nya sporthallarna beräknas kosta 13 miljoner kronor. Pengar som ska tas från vinsten från försäljningen av det kommunala elhandelsbolaget Gestrikekraft som under året sålts till Vattenfall.

Senare under året kommer beskedet från politikerna att idrottshallarna förmodligen skjuts på framtiden, igen.

Men valresultatet gör att det blir ett samlat styre i Gävle kommun. Vänsterpartiet och Socialdemokraterna ska regera tillsammans och Vänsterpartiets Pernilla Zethraeus och Socialdemokraternas Mats Ågren kan tillsammans berätta för tidningen att det blir ett ja till två idrottshallar. Året efter invigs den nya fotbollshallen i Andersberg, innebandyhallen byggs ytterligare ett år efter, 2001.

 

Mer läsning

Annons