Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vandra bland konstnärer

/
  • Vandrarguider. Barbro Sollbe och Fredrika Nordahl Westin är guider på tisdagskvällens stadsvandring i Gamla Gefle.

Är du sugen på att lyssna till sjöfartshistorier, besöka konstnärshem eller ett av Gävles äldsta hus? Då ska du följa med på tisdagskvällens stadsvandring i Gamla Gefle.

Annons

– Vi kommer att börja vid Johnny Mattsongården bakom Länsmuseet. Där bodde och verkade träsnidaren Johnny Mattson. Det är ett unikt ställe som inte så många känner till och ett av de äldsta husen i Gävle, säger Barbro Sollbe som tillsammans med Fredrika Nordahl Westin guidat på stadsvandringar i Gamla Gefle i nästan 20 år.

Årets vandring har sjöfartstema, eftersom många som jobbade i hamnen och till sjöss bodde i Gamla Gefle.

– Det ligger nära till hands att berätta historier kring det och det är roligt att få in lite nya perspektiv i vandringen, säger Fredrika Nordahl Westin.

– Ja, det blir olika varianter av vandringarna varje år. Vi går in på nya gårdar och får då höra andra berättelser än förra året. Det märks att det finns ett starkt lokalhistoriskt intresse bland Gävleborna och många deltar år efter år, säger Barbro Sollbe.

För andra året i rad kommer också den lokala teatergruppen Pegasus att dyka upp under vandringens gång och spela upp scener för deltagarna.

– Pegasus gjorde stor succé förra året, så det är roligt att vi kan fortsätta med det, säger Fredrika Nordahl Westin.

Mer läsning

Annons