Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vännerna fortsätter sökandet

/

Ett tjugotal frivilliga personer sökte under påskaftonen av ett område i Andersberg i hopp om att hitta den försvunne Deber Rashid.

Annons

– Vi tänker söka så länge som det är nödvändigt. Jag hoppas att vi hittar honom, säger en av Deber Rashids kusiner.

– Vi ska hitta honom, fyller en annan kusin i. Ingen av dem vill gå ut med namn.

Enligt uppgifter ska två personer ha observerat en yngre man på Brisgatan i Andersberg under tisdagskvällen som stämde in på signalementen på Deber Rashid. Och det är efter de uppgifterna som Jennie Wonevik bestämde sig för att anordna en sökning i området.

– Det finns mycket skog här runtomkring och vattendrag. Han kan ligga där någonstans, säger hon.

I tidigare sökningar som anordnats av frivilliga har Deber Rashids närmaste familj närvarat, men inte den här gången. Men från hemmet är systern Dia Rashid fullt uppdaterad.

– Jag sitter vid datorn hela tiden och håller koll. Det är jättesnällt att folk ställer upp och vill hjälpa oss, säger hon.

Kustbevakningen sökte under fredagen i Gavleån, sträckan från biblioteket och till utloppet vid Alderholmen, men utan resultat. Polisen fortsatte även under gårdagen förhören med personer som gjort iakttagelser i samband med försvinnandet samt med att kontrollera tidigare lämnade uppgifter.

– Det har ännu inte gett något konkret att gå på. Men vi arbetar vidare, säger Kalju Poltrago, jourhavande förundersökningsledare vid Gävlepolisen.

Flera av dem som var med och letade efter Deber Rashid runt om i Andersberg uttrycker sin besvikelse över polisen, då de menar att de inte gör någonting.

– De kunde åtminstone ha skickat hit folk för att visa att de bryr sig, säger Abbas Khreis.

Mer läsning

Annons