Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vansinnesfärd efter väpnat rån

Först hotade mannen en bilförare som övningskörde i centrala Gävle.

Sedan tog han bilen västerut, krockade vid Valbo köpcentrum och greps slutligen i Hedemora sedan han kört av vägen.

Annons

Ett väpnat rån inträffade i centrala Gävle klockan 16.45 på måndagen. 

Det var en 51-årig man som, drogpåverkad, riktade någon typ av föremål mot en bilist i centrala Gävle. Bilisten var en pojke under 18 år som övningskörde med en kvinna som handledare. På grund av hotet kände de sig tvingade att kliva ur bilen, en ljusgrå Opel Astra combi, varpå 51-åringen hoppade in och påbörjade en nästan tio mil lång vansinnesfärd västerut.

Vid Valbo köpcentrum körde mannen in i en annan bil bakifrån. Den påkörda bilen fick plåtskador men ingen person kom till skada. 51-åringen stannade inte på platsen, utan forstsatte i riktning mot Sandviken.

Vid 17.50-tiden mötte han en polispatrull i höjd med Kungsgården. Polisbilen hann dock inte vända innan den ljusgrå Opeln var utom synhåll.

Klockan 19.31 på kvällen greps slutligen mannen av polisen i rondellen vid infarten till Hedemora. Han hade då kört in Opeln i ett räcke invid vägen och lämnat olycksplatsen till fots. I samband med gripandet ska han dock ha blivit så våldsam att han spejades med pepparsprej. Han lades in för tillnyktring och skulle förhöras senare under kvällen. Bilen är tagen i beslag för en teknisk undersökning.

Den 51-årige Gävlebon är känd av polisen och är sedan januari 2010 villkorligt frigiven från ett fyraårigt fängelsestraff som han började avtjäna 2007.

Eftersom ingen av de inblandade i går kväll var förhörda om händelsen ville inte polisen uppge var i centrala Gävle rånet ska ha ägt rum och inte heller vad det var för föremål 51-åringen använde vid rånet.

Mer läsning

Annons