Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väpnat bussrån i Andersberg

/
  • De väntande passagerarna var inga passagerare utan två unga rånare. De fick med sig bussens kassa, men greps av polisen mindre än en timme efter rånet.

När lokaltrafikens linje 3 stannade vid hållplatsen vid Lugna gatan i Andersberg klev två unga rånare ombord med en hammare och ett hagelgevär. Chauffören tvingades lämna ifrån sig kassan.

Annons

Bussrånet inträffade omkring kl 12.40. Bussen stannade för att ta upp två passagerare vid Lugna gatan. De hade luvor uppdragna över huvudet och visade upp en hammare och ett hagelgevär, alternativt något som såg ut som ett hagelgevär.
Ombord på bussen fanns chauffören och tre passagerare. Ingen av dem gjorde något försök att stoppa rånarna och ingen av dem kom till någon skada.

Enligt Margaretha Dahl, trafikchef på Swebus, hanterade chauffören rånet helt enligt regelboken. Inför vapenhotet lämnade han över kontanterna utan protester. Sedan larmade han polisen direkt och ringde därefter till Swebus driftledning.
– Efteråt var han väldigt samlad trots den omskakande händelsen. Han verkade mest irriterad över det rånarna utsatt honom för, säger Margareta Dahl.

Polisen satte omedelbar in flera patruller som jagade rånarna. Med hjälp av spårhundar kunde man följa dem nästan ända fram till den lägenhet där de senare greps. Enligt uppgift fick polisen också tips om vilka rånarna kunde vara som hjälpte till att hitta till rätt adress.
Längs flyktvägen hittade polisen föremål som man tror att rånarna hade kastat ifrån sig.

I lägenheten fann polisen också delar av det man misstänker är rånarnas byte.
– Vi känner oss tämligen säkra på att det är rätt personer vi har gripit, sade polisens förundersökningsledare Bosse Westergren i går eftermiddag.

De misstänkta är en 19-åring och en 16-åring som tidigare är dömda för brott och väl kända av polisen. I går kväll anhölls de båda och fler utredningsåtgärder väntar i dag, onsdag.

Mer läsning

Annons